Friss híreket, információkat a kor szellemével haladva, a Facebook oldalunk találsz!


Bemutatkozás

Wekerlei Bocsa Sportegyesület

A wekereli sportklub 2002-ben alakult és lett bejegyzett sportegyesület. Székházunk és sportpályánk a XIX. Ker. Mészáros Lőrinc u. 45 szám alatt található.
Az egyesület elnöke Mellári István (tel. 0620/4245-441).
Internetes elérésünk www.wekerlesport.club.hu és mellariistvan@gmail.hu.

Az egyesületen belül két szakágra oszlunk.
1. bocsa szakosztály
2. darts szakosztály

A bocsa egy olasz eredetű ügyességi és taktikai játék, amit egyéni és csapat sportként golyókkal szilárd műanyag vagy szőnyegborítású sík egyenletes talajon játszanak. Bővebb információ a www.bocsa.sport.hu oldalon található.
A bocsa golyósportban Magyarországon az évközbeni bajnokságokon és a külföldön megrendezett Európa és Világbajnokságokon is több alkalommal a sportegyesület tagjai jó eredményeket érnek el. A magyar bocsa szövetség nagy sikerrel 2004-ben rendezett Európa bajnokságot Budapesten.
A wekerlei bocsa pályákon is több nemzetközi verseny került már megrendezésre.
A nemzetközi versenyek helyszínei: Olaszország, Svájc, Ausztria, Szlovákia, Csehország, San Marino, Brazília, Kína, stb.

A darts egy jóval ismertebb angol eredetű szintén ügyességi és taktikai játék. A különböző sport csatornákon egyre több műsoridőt kap ez a sportág. 2012 Angliában lesz az Olimpia, s mint rendező ország nagy reményekkel tekinthet nemzeti sportjának felvételére a játékok közé!
Tekintettel ezekre Magyarországon is várható a darts elterjedése játékosok létszámának növekedése és a sportág nagyobb elismerése. Bővebb információ a www.magyardarts.hu oldalon található.
A darts szakosztályunk egy éve alakult. Jelenleg három csapattal szerepelünk a magyar bajnokságban. A következő szezonban 2008 szeptemberétől bővülünk még egy csapattal, plusz 2008 februárjától elindítjuk gyerekek részére is a darts szakoktatást. Reményeink szerint mind a soft és mind a steel szakágban a budapesti első osztályban fogunk elindulni az idei sikereinket tekintve. A külföldön megrendezett darts versenyeken szintén jól szoktunk szerepelni, és eredményesen képviseljük klubunkat.

Sportegyesületünk taglétszáma jelenleg 70 fő de folyamatos bővülésre számítunk! Mindkét sportágban felnőtt női és férfi mezőnyben vannak versenyzőink. Az ifjúsági korosztályok részére szakképzett oktatókkal biztosítjuk a játékok megtanulását és a későbbi versenyekre való felkészülést.

Székházunkban sportbüfé, söröző működik, amely kultúrált felszolgálási körülmények között, igényes választékkal várja vendégeket és a rendezvények ideje alatt nyitva tart.

A 2db bocsa pályánk, amely nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas a székház udvarán található. Itt szezonálisan terasz várja a nézőket, és a sportbüfé üzemel a rendezvények alatt.

A darts edzések és versenyek nagytermünkben zajlanak ahol 8db steel tábla és 3db soft gép áll rendelkezésre. Az idei évadban még két országos steel 3. kategóriás versenyt rendezünk. Várhatóan a 2008 szeptemberétől induló évadban további 8 országos 2. és 3. kategóriás verseny kerül megrendezésre. Ezeken, a rendezvényeken a versenyzők várható létszáma 50 és 80 fő között lesz. A programok sikeres lebonyolítását és egyúttal széles körben való megismertetését, sport közvetítések és egyéb sajtómegjelenések támogatnák.

A bocsa pályákat időjárás függvényében lehet használni.
Hétköznapokon 12 és 20 óra között.

Darts használata, egész évben , a nyitva tartás ideje alatt.
Darts edzések időpontja: kedd és csütörtök 18-22 között

Egyéb sportolási lehetőségek:
Petanque
Csocsó
Ping-pong
Biliárd