Póker

A Wekerlei Bocsa Klub keretein belül további kulturált szórakozásra is van lehetőség.

A Klub célja, a póker-kártyajáték, mint sport, és mint hobby tevékenység terjesztése és megismertetése. A Klub Texas Hold'em Poker kártya-összejöveteleket és versenyeket szervez, szigorúan a jogszabályi előírásokat és játékszabályokat betartva és betartatva - ingyenesen- a játék, a társaság élményéért.

A kártyajáték erősíti a közösségi összetartozást, az emberi kapcsolatokat, kikapcsolódást nyújt, miközben kielégíti a játékban résztvevők versengési hajlamát.

Folyamatosan bővülő létszámmal és kellékekkel várunk minden kultúrált, játék- és sportszerető érdeklődőt!
Általános Texas Hold'em Poker szabályok

A játékban minimum kettő de maximum tíz játékos vehet részt. Minden játékos két kártyalapot kap a játékosok elől takarva képpel lefelé, továbbá öt kártya kerül az asztalra képpel felfelé/common cards/, amelyet minden játékos egyenlő eséllyel használhat.

A hét kártyából azt az öt lapot kell kiválasztani, amely a legerősebb összeállítást adja.

A legelső játék kezdésénél kisorsolásra kerül a dealer pozíció, mindenki kap egy lapot képpel felfelé és a pikk ász, illetve a legnagyobb értékű lap tulajdonosa kezdi az osztást. Az első játékostól jobbra ülő játékost jelölő korong / Dealer button / jelzi és ez a játékos lesz ebben a játékban az utolsó. A jelölőkorong minden játékban az óramutató járásával megegyező irányban mozog így minden játékos lesz első és utolsó is. Osztást megelőzően az első játékos a mindenkori kisebb limit felét, mint tétet /small blind /az asztalon elhelyezi, az első játékostól balra eső játékos az adott körben a második a mindenkori kisebb limitet teszi meg tétnek /big blind/. A többi játékos lapjaik megtekintése után rakhat tétet. A Dealer a mindenkori első játékossal kezdve minden játékosnak két lapot oszt képpel lefelé. A licitet a második játékostól balra ülő játékos kezdi. Minden játékosnak a körben három lehetősége van :

1. Tartja a már bent lévő tétet /call /
2. Megemeli a már bent lévő tétet a kisebb limittel / raise /
3. Eldobja a kártyáit/fold/

Az első licit után a Dealer eléget egy kártyát, majd három kártyát képpel felfelé kioszt az asztal közepére. Ettől a körtől kezdve a kezdés joga az első játékost illeti meg, aki ezen jogát tovább adhatja a következő játékosnak / check /.

Licitálás után, a kártyaégetést követően a Dealer újabb kártyát oszt le az asztalon fekvő három mellé. Ismételt licitálás után, kártyaégetést követően, a Dealer egy ötödik és egyben utolsó kártyát oszt az asztalon levő négy mellé. Az utolsó licit befejeztével a még játékban lévő játékosok sorban megmutatják lapjaikat, amit az utolsó licitáló kezd. A Dealer megállapítja, hogy melyik játékos rendelkezik a legmagasabb értékű öt kártyával és megnevezi a játék nyertesét.